Analiz ve Raporlama Birimi

Günümüzde veri setleri oluşturmak ve veri setini yönetmek daha önce hiç olmadığı kadar önemli bir hale gelmiştir. Mevcut veri setleri ile yapılan analizler ile yeni ve yararlı bilgilerin keşfedilmesi, çıktıların yorumlanması ve sonuçların raporlanması ve karar vermeyi desteklemek amacıyla matematiksel modellemeler yapılabilmektedir. Veri Analiz Ofisi altında faaliyetlerini sürdüren Analiz ve Raporlama Birimi, çeşitli teknikleri kapsayan çok yönlü ve farklı yaklaşımlara sahiptir. Birimimizin en önemli amaçlarından biri ham veriler elde ederek bunları kullanıcıların karar vermesinde yararlı bilgilere dönüştürmek için gerekli analizleri gerçekleştirmektir. Bu nedenle Analiz ve Raporlama Birimi, kurumun ihtiyaç duyduğu verileri toplamak, verilerin tek bir merkezde toplanması ve işlenmesi için gerekli prosesleri sağlamak, analiz sonuçlarına göre kararlar alınabilmesini sağlayan raporlar hazırlamak ve uluslararası sıralama kuruluşlarında görünürlüğü sağlamak ve arttırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Analiz işlemlerinde Tanımlayıcı İstatistikler, Tahmin Teknikleri, Çok Kriterli Karar Verme Teknikleri ve Matematiksel Modellemelerden faydalanılmaktadır.

Üniversitemizin performansını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunan Analiz ve Raporlama Biriminin sorumlulukları genel hatlarıyla şöyle özetlenebilir;

  • - Birim, bölüm ve kişi bazında performanslarını yansıtan raporlar hazırlamak.
  • - Mevcut veri tabanlarını ve raporları incelemek.
  • - Verileri işlemek ve bunları sunum belgelerine dönüştürmek.
  • - İlgili yönetim birimlerine çıktıları raporlamak.
  • - Mevcut kaynakların daha etkin kullanımı için analiz yapmak.
  • - Toplanan tüm verilerin doğru ve daha iyi anlaşılabilmesi için gerekli her türlü raporlama, tablo, grafik, bilgi notu ve benzerlerini hazırlamak ve bunları ihtiyaç duyan birimler ile paylaşmak.
  • - İhtiyaç duyulan veriler için gerekli formları istatistiki veri toplama mantığına uygun şekilde birimlerle koordineli olarak hazırlamak, elde edilen verileri analiz etmek ve değerlendirmek.
  • - Performans sürecini başından sonuna kadar takip edilmesi ve zaman planına uygun olarak yürütülmesi, veri tabanlarınızı tek merkezi bir veri tabanında toplayarak sınıflandırma, anlamlandırma ve veri görselleştirme süreçleri ile modellemeler yapmak.
  • - Etkinlik, verimlilik ve performans analizlerini yapmak.

HIZLI ERİŞİM